روز دوشنبه کارگاه آموزش قوانین رسانه در آکادمی ملی فوتبال برگزار شد

کارگاه (ورکشاپ) یک روز قوانین و مسئولیت های رسانه ای در فوتبال، دوشنبه این هفته (دوم مرداد 1402) در مرکز ملی فوتبال برگزار شد.

به گزارش طرفداری، سومین ورکشاپ قوانین رسانه‌ای در تهران با دعوت از خبرنگاران و همینطور مدیران رسانه‌ای باشگاه های لیگ برتری و لیگ یکی برگزار شد. برگزار کننده این کارگاه، امیرمهدی علوی در روابط عمومی فدراسیون فوتبال بود.

این ورکشاپ یک روزه با صحبت‌های کوتاه مهدی تاج، رییس فدراسیون فوتبال آغاز شد. در ادامه حمیدرضا آصفی مسئول کمیته تعیین وضعیت از دیپلماسی در فوتبال گفت. صحبت‌های حمیدرضا آصفی درخصوص حذف استقلال از آسیا و دشواری گرفتن مجوز حرفه‌ای برای پرسپولیس در مقایسه با کشور همسایه، عربستان سعودی که برای مطرح کردن کشور از طریق فوتبال هزینه‌ می‌کند و ستاره‌های روز دنیا را به فوتبال باشگاهی خود آورده در نوع خود جالب بود.

بعد از آصفی نوبت به علی محمد بیدارمغز بود که به آداب تشریفات و گفتگو با اشخاص مطرح و سلبریتی‌ها بپردازد. صحبت‌های بیدار مغز یکی از دو بخش جذاب و بسیار مفید این کارگاه برای خبرنگاران و مدیران رسانه‌ای بود. آموزه‌ها و آداب بسیار ساده تشریفاتی که هم در کار، مذاکره و مصاحبه و هم در زندگی شخصی می‌تواند برای تمام افراد جامعه مفید فایده باشد.

میثم زمان آبادی سخنران بعدی این ورکشاپ بود که از طریق گفتگوی ویدیویی در رابطه با اعتبار رسانه‌ها و چگونگی جلب اعتماد مخاطب صحبت کرد.

در بخش دوم ورکشاپ میرشاد ماجدی آغازکننده صحبت‌ها بود و از فدراسیون فوتبال درخواست کرد برای مدیران رسانه‌ای و خبرنگاران دوره‌های آموزشی خارج از کشور برگزار شود.

بعد از او مهدی محمدنبی، نایب رییس فدراسیون صحبت کرد و او هم درخواستی از فدراسیون فوتبال داشت. نبی به امیرمهدی علوی گفت حالا که در آستانه جام ملت‌ها هستیم دوره‌های زبان انگلیسی برای خبرنگاران برگزار شود.

امیرمهدی علوی روز گذشته اعلام کرد قبل از رویداد جام ملت های آسیا دوره‌های تخصصی زبان انگلیسی را فدراسیون فوتبال برگزار می‌کند.

احسان محمدی (جامعه شناس) و احسان محمدی (کمیته فرپلی فدراسیون فوتبال) دیگر سخنرانان این کارگاه در بخش دوم بودند. احسان محمدی (کمیته فرپلی) با شرح چارت وظایف تیم رسانه‌ای باشگاه لیورپول به مدیران رسانه‌ای گفت که می‌توان حرفه‌ای تر عمل کرد و همین شرح وظایف را در باشگاه‌های ایرانی پیاده کرد.

اما دیگر بخش بسیار جذاب و مفید این کارگاه صحبت‌های امیر خسروی، مدیر رسانه‌ای فیفا بود که در جام جهانی 2022 نیز به عنوان یکی از افسران رسانه‌ای فدراسیون جهانی فوتبال حضور داشت.

امیر خسروی برنامه رسانه‌ای فیفا و رسانه‌های دارای حق پخش در جام جهانی 2022 را شرح داد.

او به عملکرد خوب تیم ملی ژاپن در بخش رسانه‌ای اشاره کرد که با رفتارهای خوب و حرفه‌ای خود و حفظ احترام رسانه‌ها هم فیفا را از عملکرد خود راضی و متشکر کردند و هم تمامی رسانه‌ها را، علی الخصوص رسانه‌هایی که حق پخش جام جهانی 2022 را خریداری کرده بودند.

امیر خسروی از اهمیت حضور خبرنگاران در کنفرانس‌های رسانه‌ای، پرسش به زبان انگلیسی و طرح سوال‌هایی که دانش فوتبالی و اجتماعی خبرنگار را نشان می‌دهد گفت. امیر خسروی اضافه کرد که هر 4 سال یک بار تیم‌ها و رسانه‌های یک کشور فرصت دارند تا با طرح سوال‌های خوب و حرفه‌ای و همینطور رفتار محترمانه یک تصویر خوب از مدیا و تیم کشور خود نشان دهند. موضوعی که چندان مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

بسیاری از موضوعاتی که در این کارگاه قوانین رسانه‌ای طرح شد ساده بودند و اجرای آن سختی چندانی نداشت اما همین نکات بسیار حائز اهمیت بسیاری از مواقع مورد توجه قرار نمی‌گیرد و سبب می‌شود انتقادهای زیادی از خبرنگار، رسانه و حتی بخش رسانه‌ای تیم‌ها و باشگاه‌ها مطرح شود.