به گزارش "ورزش سه"، علی میرزابیگی کمک داور بین‌المللی سابق فوتبال که این روزها به عنوان کارشناس داوری فعالیت می‌کند، نظرات جالبی درباره دلایل رخ دادن اشتباهات پرتعداد از سوی قاضی‌های لیگ برتر دارد.

او طی یادداشتی که آن را در اختیار "ورزش سه" قرار داده به تحلیل و بررسی در خصوص اشتباهات داوری در نیم فصل اول لیگ برتر پرداخته که این نوشته را در ادامه می‌خوانید:

"با پایان یافتن نیم فصل اول لیگ برتر و با نزدیک شدن به هفته‌های پایانی آن، رفته رفته اشتباهات داوری به اوج خود رسید؛ تا جایی که در هفته پانزدهم و با احتساب بازی معوقه هفته ششم، ۵ بازی لیگ برتر با اشتباهات مهلک داوری تعیین نتیجه شد که در نوع خود آمار قابل توجهی است. نکته اساسی و تامل برانگیز در این زمینه، شروع نیم فصل دوم لیگ برتر پس از جام ملت‌های آسیاست، جایی که باید منتظر باشیم در هر بازی و بلافاصله بعد از اولین سوت اشتباه، هجمه‌ها علیه داوران بیشتر و بیشتر شود؛ اما این مشکلات از کجا نشأت می‌گیرد؟ نحوه انتخاب داوران برای هر مسابقه چگونه است؟

1944360

دپارتمان و ‌کمیته داوران که در دهه اخیر طبق چارت تشکیلاتی فیفا فعالیت می‌کنند، هنوز وظایفی نامشخص و ‌مبهم در میان اهالی فوتبال دارند و هیچکس نمی‌داند که وظیفه هر کدام چیست؟ تنها به ذکر این جمله بسنده شده که سیاست‌های کلی وظیفه کمیته و اجرا، وظیفه د‌پارتمان است.

طی سالیان گذشته هر شخصی که در راس کمیته داوران قرار گرفته، علاقه وافری به انتخاب داوران برای هر مسابقه داشته و اصولا همین موضوع پایه‌گذار اختلافات دپارتمان و ‌کمیته است. علی‌هذا  رییس کمیته داوران سعی می‌کند شخصی را بر مسند دپارتمان قرار دهد که بتواند روی او نفوذ داشته باشد و تمامی دستوراتش را بی چون و چرا اجرا کند.

از طرفی دیگر سیستم «ابلاغ نوبتی» روشی است که کیفیت کار داوری را تحت الشعاع قرار داده، بعنوان مثال در این سیستم هر داوری بطور اتومات هر ۳، ۴ یا ۵ هفته برای قضاوت مسابقه انتخاب می‌شود، حال این داور چه اشتباه تاثیرگذار داشته باشد، چه نداشته باشد در سیکل قرار می‌گیرد و دو مسئله مهم در این میان مغفول می ماند: «نقش ناظران در  تعیین نوع عملکرد داور» و «داوران با عملکرد ضعیف و بالعکس  در بازی‌های آتی».

نمونه بارز این موضوع انتخاب داوری از لیگ دسته اول برای مسابقه‌ای در لیگ برتر در هفته پانزدهم است. سوال از کمیته داوران این است؛ نمره نظارت این داور جوان و خوش آتیه در آخرین بازی وی در لیگ دسته اول در شهر رشت چند است؟ اگر قرار است ناظر فدراسیون عملکرد وی را آنالیز کند، پس چرا ارزشی به نمره وی داده نشده است؟

به نظر می‌رسد با سیاست در پیش گرفته شده کنونی در قبال مسئله داوری، همچنان باید منتظر ترکش‌های آن به بدنه فدراسیون در نیم فصل دوم باشیم چراکه تغییری رخ نداده که بخواهیم انتظار بیشتری داشته باشیم. وی ای آر هم بهانه خوبی برای ساکت کردن افکار عمومی است. بر فرض که دستگاه وی ای آر هم داشته باشیم، چه کسی می‌خواهد از آن استفاده کند؟ کدام داور؟ ۶ داور را به عربستان فرستاده‌ایم که آموزش ببینند، در هر هفته نیاز به ۸ داور، ۸ داور چهارم و ۱۶ داور و کمک داور ویدویی داریم که همگی بایستی دارای لایسنس باشند. کمک داوران بازی به کنار.

به نظر می‌رسد مدیریت ارشد فدراسیون فوتبال تصمیمی عاجل برای این معضل اتخاذ کند و صرفا به فکر تزریق مسکنی به فضای عمومی جامعه با  کنار گذاشتن فردی از بدنه دپارتمان یا کمیته نباشد."