به گزارش "ورزش سه"، سپاهان در مصاف با فولاد خوزستان با غیبت پنج بازیکن مواجه شده بود. محمدرضا مهدی‌زاده و عزت پورقاز در قلب خط دفاعی تیم غایب بودند و در خط میانی و هجومی نیز یاسین سلمانی و آریا یوسفی با تیم امید همراه شده‌اند و درنهایت محمدرضا حسینی هم به دلیل آسیب دیدگی از ناحیه کتاف در مصاف با شهرخودرو فصل را از دست داده است.
غیبت این پنج بازیکن و به ویژه محمدرضا حسینی که در طول فصل یکی از بازیکنان ثابت سپاهان بوده، سبب شد تا محرم نویدکیا میلاد جهانی را مطابق انتظار وارد زمین کند، اما نکات قابل توجهی نیز در آرایش ابتدایی این تیم دیده می‌شد؛ جایی که گولسیانی برای چندمین مسابقه پیاپی از ترکیب دور مانده بود تا نورافکن در قلب خط دفاع بازی کند و فرشاد احمدزاده در پست دفاع چپ جایگزین نورافکن شده بود. نکته قابل توجه دیگر استفاده از شهباززاده به عنوان وینگر راست بود تا جهانی بتواند در وینگر چپ بازی کند.
این تغییرات اما نیمه اول کاملا ناامید کننده‌ای را برای طلایی‌پوشان اصفهانی که طی روزهای اخیر دو سفر به اهواز داشته‌اند و خسته هم به نظر می‌رسند، رقم زد و آنها در دقایق پایانی زیر فشار چند دقیقه‌ای فولاد خوزستان که از دقیقه 35 آغاز شده بود، در دقیقه 41 روی ضربه ایستگاهی گل خوردند.
در نیمه دوم محرم نویدکیا با تعویض جهانی با گولسیانی آرایش تیمش را تغییر داد. او نورافکن را به پست دفاع چپ برگرداند؛ فرشاد احمدزاده به عنوان وینگر چپ بازی کرد و سجاد شهباززاده هم به پست وینگر راست رفت؛ جایی که طی فصل به بازی در آنجا عادت کرده، هر چند که حضور در نوک خط تهاجمی تیم را ترجیح می‌دهد.

تمام این تغییرات نه در بازی با فولاد که در طول فصل در ترکیب سپاهان مشاهده است و هنوز محرم نویدکیا نتوانسته در چندین پست کلیدی تیمش در آرایش 3-3-4 به جمع بندی دست پیدا کند.


دروازه و خط دفاعی
سال گذشته که سپاهان عملکرد فوق‌العاده‌ای به خصوص از هفته سیزدهم به بعد ارائه کرد، نیازمند در چارچوب دروازه بود و نورافکن و اسماعیلی‌فر نیز دو مدافع چپ و راست. زوج خط دفاعی هم با گولسیانی و پورقاز شکل می‌گرفت. در فصل جدید اما با مصدومیت‌های متوالی عزت‌پورقاز و عدم آمادگی این بازیکن، به نظر می‌رسید طلایی‌پوشان رهبرشان در خط دفاعی را از دست داده‌اند. استفاده از نورافکن واکنش مستقیم نویدکیا به عدم رضایت از عملکرد مدافعین میانی‌اش به شمار می‌رود و تا یک بازی مانده به پایان فصل هم ادامه پیدا کرد. شاید اگر جایگزین بهتری برای نیازمند از ابتدای فصل در نظر گرفته می‎شد، شرایط به این سو پیش نمی‌رفت. البته که مهدی‌زاده هم در این فصل آماده نبود تا بار سنگین خط دفاعی تیم به گردن نژادمهدی و گولسیانی بیفتد و آنها هم نتوانستند انتظار را برآورده کنند.

خط میانی
در خط میانی هم محرم نویدکیا چالش مشابهی را با خط دفاعی تجربه کرد. در سال اول مربیگری این محمد کریمی، سروش رفیعی و احسان حاج صفی بودند که در روزهای درخشش سپاهان مثلث خط میانی را تشکیل می‌دادند، اما در فصل جارها بارها شاهد تغییر ترکیب این مثلث بودیم. البته که سپاهان در این بخش ثبات بیشتری را تجربه کرد.

خط هجومی
در خط هجومی محرم نویدکیا و دستیارانش همواره با یک سوال مواجه بودند؛ سجاد یا شهریار یا هر دوی آنها. در بازی‌های آخر فصل سرمربی سپاهان به این نتیجه رسید که از هر دو بازیکن در ترکیب اصلی استفاده کند ولی با وجود آمار فردی‌ قابل قبولی که هر دو بازیکن از خودشان به جا گذاشته‌اند، هیچ وقت در طول فصل نتوانستند عملکرد واقعی خودشان را نشان بدهد.


فصل تمام شد، ترکیب درنیامد
بی‌شک دلایل زیادی می‌توان برای عدم موفقیت و یا ناکامی سپاهان در این فصل مطرح کرد، اما شاید یکی از مهم‌ترین‌هایش در بعد فنی این باشد که محرم نویدکیا هیچ وقت نتوانست با وجود عدم علاقه‌اش به تغییرات پی در پی، ترکیب اصلی تیمش را پیدا کند. این موضوع در خط دروازه، قلب خط دفاعی، خط میانی و همینطور خط هجومی مشهود بود و سرمربی جوان سپاهان را مجبور به ایجاد تغییرات دیگری نظیر بردن نورافکن به قلب خط دفاعی هم کرد.

دومین سال حضور محرم نویدکیا به عنوان سرمربی سپاهان تجربیات گرانبهایی برای او به همراه داشته است که احتمالا برای ساختن تیمش در آینده به او کمک قابل توجهی خواهد داد. او حالا می‌داند اگر بخواهد به عنوان مربی نیز افتخارات دوران بازی را تکرار کند، باید تیمی بسازد که ترکیب 11 نفره‌اش مشخص باشد و جایگزین‌های خوبی هم داشته باشد. شاید اگر نویدکیا با تجربیات فعلی به پیش فصل لیگ بیست و یکم بازگردد، تغییرات زیادی در دستیارانش و بازیکنانش ایجاد کند؛ تغییراتی که احتمالا در صورت ادامه حضور او به عنوان مربی سپاهان طی هفته‌های آینده شاهدش خواهیم بود.