حسین قربان زاده افشاگری بی سابقه از زد و بند در باشگاههای استقلال و پرسپولیس کرد

حسین قربان زاده رییس سازمان خصوصی سازی در خصوص بدهی های کلان پرسپولیس و استقلال صحبت کرد.

به گزارش طرفداری، قربان‌زاده در مورد زد و بندهای مدیران عامل سرخابی‌ها در گذشته عنوان کرد:

شفافیت فقط مربوط به حال نیست و به گذشته‌ هم ربط دارد. کمیته تسویه بدهی‌ها در باشگاه‌ها حضور دارند و در حال رایزنی هستند. ورود ما هم نظارتی است که باید روی منابع صورت بگیرد چون باید صرف بازپرداخت بدهی بشود. متاسفانه در سال‌های گذشته به دلیل اینکه وضعیت نامناسب مالی داشتند و هشت شان گروی نه شان بوده، به هر وسیله‌ای متوسل می‌شدند. البته مدیرانی هم داشتیم که سالم کار کردند اما چون سیستم ناسالم و نا کارآمد بوده و اعضای هیات مدیره برای ورود باید قول تامین منابع مالی می‌دادند، این اتفاقات رخ می‌داد. افراد بعضی به عنوان عضو هیت نیدره پولی را در دراز مدت تامین می کردند و این اتفاق از مسیری می افتاده که باشگاه به یک فرد اعتماد می کرده و همان فرد هم یک شرکتی را می آورده و طرف قرارداد می شده و اسمش هم می شد قرارداد قرض الحسنه، اما فقط اسمش قرارداد قرض الحسنه بوده! 

او ادامه داد:

برای مثال برای دریافت مبلغ 9 میلیارد و 66 میلیون تومان قراردادی بسته شده که باشگاه باید یک ماهه آن‌را بر می‌گرداند. باشگاهی که این همه مشکل داشته، چگونه باید آن را پرداخت کند؟ بعد از زمان پرداخت آن، روزی 40 میلیون تومان باید جریمه پرداخت می‌شد. به طور طبع یک بخشی پرداخت شده اما حدود 6 میلیارد پرداخت نشده است. اگر تا امروز حساب کنیم، نزدیک 32 میلیارد باید پرداخت شود! اگر آنها از بانک وام می گرفتند نهایتا دو برابر می شد نه این همه بدهی بر جای بگذارد. این قرارداد قرص الحسنه نوعی ربا است.

قربان زاده افزود:

در این خصوص شائبه زد و بند وجود دارد اما تا وقتی در دادگاه اثبات نشده، نمی توان اتهامی زد. مسیرش را فراهم کردیم و نهادهای نظارتی ورود خواهند کرد. امروز هم جلسه داریم. در برخی مواقع عضو هیات مدیره باشگاه، خودش عضو هیات مدیره شرکت طرف قرارداد بوده و در موارد بسیاری اسم نبوده و بعد از پیگیری ها معلوم شده شرکت کاغذی و سوری است! این شرکت سوری آمده واسطه شده برای دریافت وام از یک بانکی و پشت آن چک را رییس هیات مدیره وقت مهر و امضای باشگاه را زده و بانک الان باشگاه را می شناسد. آن مهر هم دست رییسه هیات مدیره بوده و می توانسته پشت هر چکی را مهر بزند اما باشگاه را گرفتار کرده است.

قربان زاده گفت:

نمونه دیگر؛ قراردادی در سال 93 با فردی بسته شده که بیاید پیمان مدیریت باشگاه را بر عهده بگیرد یعنی درآمدها را بگیرد و هزینه هایش را تقبل کند و ما به زای سودی که به دست می آورد بشود چیزی که خودش مدیریت کرده است. تا 10 میلیارد توانسته این کار را کند بعد دیده نمی تواند و در مسیری رفته که باقی اعضای هیات مدیره را وارد کرده که آنها نظر بدهند و اعضای هیات مدیره و رییس وقت آن را کنار گذاشتند اما قرارداد را فسخ نکردند. آنها دنبال منابعی بودند برای پرداخت و بعد از مدتی قرارداد پیمان مدیریت را تبدیل به قرض الحسنه کردند. از آن سال تا الان 10 میلیارد، چند ده میلیارد بدهی شده است. کسی که در یک سال درآمدهایی هم داشته و کسی نمی داند آن 10 میلیارد چگونه صرف شده و کجا رفته، ما صرفا می دانیم آن فرد مدعی است 10 میلیارد هزینه کرده و تا امسال مبلغ زیادی بدهی هم اضافه شده است. بدهی این دو باشگاه به دلیل این بی نظمی و سو مدیریتی که در باشگاه وجود دارد آنقدر افزایش داشته است.