به گزارش "ورزش سه"، تیم ملی ایران با پیروزی دو بر صفر مقابل ولز، سه امتیازی شد تا با یک امتیاز کمتر از انگلیس و رتبه دوم گروه B به استقبال بازی آخر دور گروهی برود. پایین تر از ایران، تیم های امریکا و ولز به ترتیب با دو و یک امتیاز قرار دارند و اوج هیجان در انتظار دو بازی پایانی این گروه است.

در روز پایانی دور گروهی، ایران با امریکا دیدار می کند و انگلیس به مصاف ولز خواهد رفت. نتایج این دو دیدار سرنوشت تیم های صعود کننده را مشخص می کند و شرایط ایران از نظر حساسیت کار، کاملا شبیه به دوره قبلی است؛ جایی که شاگردان کی‌روش تا آخرین لحظه برای صعود تلاش کردند ولی به آن نرسیدند. حالا چهار سال بعد، فرصتی طلایی به وجود آمده تا هم عدم صعود دوره قبلی فراموش شود و هم اتفاقی تاریخی در آستانه رقم خوردن قرار گرفته است.

در دوره قبلی، ایران شب پایانی دور گروهی را با تساوی یک بر یک مقابل پرتغال پشت سر گذاشت که برای صعود کافی بود. نسل طلایی کی‌روش که سال‌هاست زیر نظر او کار کرده و بعد از یک وقفه کوتاه دوباره او را کنار خود می‌بیند، بعد از برد ولز ثابت کرد که آماده رقم زدن یک اتفاق تاریخی است تا این بار پایان دور گروهی، پایان کار ایران در جام جهانی نباشد.

در آن دوره علاوه بر سخت‌تر بودن شرایط امتیازی برای صعود، ترکیب تیم را نیز بازیکنانی تشکیل می دادند که بسیاری از آنها از تجربه بسیار پایینی برخوردار بود و همین کم تجربگی هم در بد جاهایی به ضررمان بود؛ مثل موقعیت طلایی که طارمی مقابل پرتغال گل نکرد. حالا اما شاگردان کی‌روش چهار سال باتجربه‌تر شده اند و حالی پای به دیدار با امریکا می گذارند که از نظر جدولی هم احتمالات صعود، ممکن تر و معقول تر است.

رویارویی با امریکا در بازی پایانی دور گروهی و رقابت با این تیم برای صعود قطعا آسان تر تجربه چنین حسی با تیم ملی پرتغال باشد؛ چیزی که ایران در دوره قبلی آن را تجربه کرد.