سایپا نمونه بارز باشگاه هایی است که کفران نعمت می کنند. باشگاهی که بزرگانی مثل حمید علیدوستی دارد قدر داشته های خود را نمی داند...

برخی ها به هر قیمتی می خواهند باشند و دیده شوند؛ فرقی هم نمی کند سر مزار علی انصاریان و میناوند باشد، کنار علی کریمی یا باشگاه سایپا! برخی دیگر به هرقیمتی نمی خواهند باشند و دیده شوند؛ فرقی هم نمی کند فوتبال طردشان کند یا باشگاه سایپا! دسته اول به هردری می زنند و با هرکسی لابی می کنند که فقط باشند و دسته دوم در عین شایستگی حضور ندارند اما...

به گزارش طرفداری، متاسفانه سال های سال است که فرآیند انتخاب و ارتقای مربیان، مدیران وپیشکسوتان فوتبال در ایران بر پایه رفاقت، سفارش یا لابی گری بوده و روابط جای ضوابط را گرفته است.

پیشکسوتانی را می شناسیم که با افراد سیاسی و با نفوذ نشست و برخاست می کنند تا تیم بگیرند یا در فلان باشگاه دولتی صاحب پُست و مقام شوند. 

دراین میان چهره ای مثل " حمید علیدوستی" یک استثناست. مهاجم گلزن، دوپا، سرزن و اعجوبه اسبق تیم ملی ایران که " علی دایی" همواره از او به عنوان یک الگو یاد می کند. مردی که اولین لژیونر فوتبال ایران پس از پیروزی انقلاب بود و هرگز وارد بازی آبی و قرمز نشد.

پدر " ترانه" سینمای ایران که این روزها به جای لابی با افراد سیاسی با کتابخانه بزرگ و آرشیو غنی فیلم های سینمایی اش زندگی می کند. او با "هما" اوج گرفت و "سایپا" را قهرمان فوتبال ایران کرد اما حالا با دانش و بینش فراوان خانه نشین شده است. چرا؟

گناه حمید علیدوستی چیست؟ چرا معاون ورزشی باشگاه سایپا یا مدیریت فنی این تیم نباید برعهده چنین فرد فرهیخته ای باشد؟ در فوتبال فاقد ساختار و سیستم ما همین سایپا سال گذشته به دسته پایین تر سقوط کرد و حالا بیم آن می رود بازهم چپ کند!

باشگاهی که نزدیک 70 کارمند رسمی و غیر رسمی دارد در حال سقوط است درحالی که "حمید علیدوستی" یکی از اسطوره های با سواد آن جایی در میان این 70 نفر ندارد! آری، برخی ها به هر قیمتی می خواهند باشند و دیده شوند؛ فرقی هم نمی کند سر مزار علی انصاریان و میناوند باشد، کنار علی کریمی یا باشگاه سایپا! برخی دیگر به هرقیمتی نمی خواهند باشند و دیده شوند؛ فرقی هم نمی کند فوتبال طردشان کند یا باشگاه سایپا!

از دسته دوم و "حمید علیدوستی" گفتیم اما دسته اول که آمار با زبانی گویاتر(!) می تواند در مورد آنها حرف بزند. به این آمار خوب توجه کنید؛ تیم سایپا در نیم فصل اول در حالی مسابقات لیگ دسته اول را آغاز کرد که سعید اخباری سرمربی این تیم، بهنام ابوالقاسمپور را به عنوان مدیر فنی می دید. این تیم در 11 بازی ابتدای فصل خود (با مدیریت فنی ابوالقاسمپور) 4 باخت، 5 تساوی و تنها 2 برد را تجربه کرد و بعد از پایان هفته یازدهم، ابوالقاسمپور از تیم کنارگذاشته شد.

با روی کارآمدن امیدرضا روانخواه، سایپا بدون مدیرفنی (بخوانید بهنام ابوالقاسمپور) در 8 بازی؛ 4 برد، 3 تساوی و تنها یک باخت داشت اما...

این پایان کار نبود! با کناره گیری مهرداد سراجی از باشگاه سایپا و حضور او در هیات رییسه فدراسیون، ابوالفضل فراهانی به عنوان مدیرعامل این باشگاه انتخاب شد. همین فعل و انفعال بار دیگر پای بهنام ابوالقاسمپور را به سایپا باز کرد. مهاجم سابق سایپا این مرتبه در لباسی دیگر و به عنوان معاون ورزشی باشگاه دوباره به تیم برگشت تا به عنوان یک فوتبالی (!) به مدیرعامل جدید کمک کند.

آمار تیم سایپا پس از روی کارآمدن بهنام ابوالقاسمپور هم در نوع خود قابل تأمل است:

  • 11بازی؛ 4 باخت، یک برد و 6 تساوی!

روانخواه خسته از خودی، بی خودی و نخودی رفت اما سایپا باز هم درخانه نبرد درحالی که خلاف 7 هفته گذشته (دوران سرمربیگری امیدرضا روانخواه) به شکلی مشکوک 10 نفره هم نشد و یک پنالتی هم به سود این تیم گرفته شد! سایپا در خانه نبرد تا زنگ خطر سقوط به دسته پایین تر (لیگ دسته دوم) برای این تیم به صدا درآید. 

روی سخن ما با مدیرعامل باشگاه سایپا و مدیران ارشد کارخانه ای است که سال هاست بازیکن تولید می کند و به تیم ملی می دهد؛ روی نیمکت تیم فوتبال خود دنبال مشکل نگردید، پیدا نمی کنید! دوای درد این سایپا مردان با سوادی از جنس "حمید علیدوستی" هستند که خانه نشین شده اند نه افرادی که به هرقیمتی و با هر کارنامه ای دوست دارند باشند و دیده شوند.