به گزارش "ورزش سه"، کنفرانس تدوین و شفاف سازی درخصوص دستورالعمل ناظر بر سقف بودجه و تشریح قوانین نقل و انتقالاتی، با حضور محمدرضا کشوری فرد، سرپرست سازمان لیگ، منصور قنبرزاده، نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال و مهدی تاج، رئیس فدراسیون برگزار شد.

منصور قنبرزاده در این نشست توضیحات مفصلی در مورد قانون مورد بحث این روزها یعنی سقف قراردادها ارائه داد که در بخشی از آن در مورد دریافت مجوز حرفه‌ای و ملی صحبت کرد و از خطر انحلال برای برخی از باشگاه‌ها پرده برداشت.

قنبرزاده در خصوص اینکه گفته می‌شود این قانون من درآوردی ناشی از عدم اطلاع فدراسیون فوتبال از بودجه کارخانجات صنعتی و هزینه آن‌ها در تیم‌هایی مانند گل‌گهر، مس رفسنجان و سپاهان است، گفت: یک سری الزمات داریم. باشگاه‌هایی که در لیگ برتر هستند به خاطر قوانین AFC، باید مجوز حرفه‌ای و یا ملی بگیرند. از 16 تیم لیگ برتری فقط 6 تیم توانستند مجوز حرفه‌ای بگیرند. ده تیم نه مجوز حرفه‌ای گرفتند نه مجوز ملی، چنانچه سه دوره متوالی باشگاهی موفق به دریافت مجوز حرفه‌ای یا ملی نشود طبق الزامات AFC حق حضور در لیگ برتر را هم ندارد. از این 10 تیم هم تعداد قابل توجهی، 3 دوره است حتی مجوز ملی هم نگرفتند.

ویدئو: 304543

قنبرزاده در مورد اینکه مشکلات اکثر باشگاه‌ها در خصوص مجوز حرفه‌ای صورت‌های مالی است افزود: ما برای اینکه نمی‌خواستیم التهاباتی در جامعه به وجود بیاید به وسیله کمیته مجوز حرفه‌ای اخطارهایی را به آن ها دادیم. اکثر مشکلاتی هم که وجود داشته در خصوص باشگاه‌ها، مالی بوده است. باشگاه‌هایی که مجوز نگرفتند صورت مالی آن ها زیان‌ده بوده است. زیان ده به این معنا می‌باشد که طبق قانون 141 قانون تجارت چانچه یک شرکت نتواند طی سال مالی زیان ده باشد یا باید نیمی از سهام خود را کاهش بدهد و یا هیأت مدیره آن بیاید و از سهام داران تقاضای انحلال بکند.

نایب رئیس فدراسیون فوتبال با اشاره الزامات AFC گفت: پس بنابراین اگر قانون تجارت و الزامات AFC را برای سال آینده رعایت نکنیم چند باشگاه ما در معرض انحلال قرار می‌گیرد. یکی از دلایل این فرایند کمک به فوتبال کشورمان است تا به سمت انحلال نروند. آن 6 تیمی هم که مجوز گرفتند 4 تیم سهمیه آسیایی داشتند و 2 تیم هم مشمول قانون 141 می‌شدند و درآمدهای آن ها با هزینه هایشان مطابقت نداشت. مالکان باشگاه‌ها هم قول داده‌اند طبق یک فرایند بدهی های سال‌های گذشته خود را پرداخت کنند تا دیگر دچار مشکل نباشند. روندی را که پیش می‌بریم برای این است که باشگاه‌های ما به سمت ورشکستگی نروند.